Wednesday 29 February 2012

Harfirdaus Che Lah

KMJ SUPPLIES SDN BHD @ PERFECT FRESH AND FROZEN



KMJ Supplies Sdn Bhd beroperasi sebagai pemborong dan peruncit bekalan daging lembu, Daging Kambing Boer, Daging Rusa, Daging Unta, Daging Arnab dan Daging Ayam Kampung. Selain itu, KMJ Supplies Sdn Bhd juga memasarkan ayam turki, burung puyuh, itik dan susu kambing. KMJ Supplies Sdn Bhd juga adalah syarikat franchisor berdaftar untuk brand Perfect Fresh and Frozen

PENGENALAN USAHAWAN SISWAZAH



Nama Penuh                :         Harfirdaus Che Lah
Nama Syarikat             :         Perfect Fresh and Frozen / KMJ Supplies Sdn. Bhd
Jawatan                        :         Rakan Niaga / Eksekutif Operasi
Alamat Syarikat           :         No 15, Jalan Impian Murni 1/5, Saujana
Impian, 43300 Kajang Selangor.
No: 0387393042. Fax No: 0387372477
No Telefon                    :         012-2686845
Graduan                       :         Universiti Teknikal Malaysia Melaka
Bidang                          :        Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik ( Kuasa Industri )

PRODUK DAN PERKHIDMATAN YANG DIJALANKAN

1.Bekalan daging mentah
2.Penjualan masakan/makanan berasaskan daging secara Kiosk YEEHAA
 

3.Menu Makanan ( KIOSK dan Road Show )

4.Kaedah kedai francais




5.CATERING BBQ
 

Produk yang diniagakan

1.Pemborong dan Pembekal daging – daging
a.       Daging Lembu
b.      Daging Kambing Boer
c.       Daging Rusa
d.      Daging Unta
e.       Daging Arnab
f.       Daging Ayam Kampung
g.      Daging Ayam Turki
h.      Daging Itik
i.        Daging Burung Puyuh
j.        Burung Unta
k.      Susu Kambing ( Jenama Vcals )  

    Bekalan daging diperolehi dari serata Malaysia seperti Ayam Kampung (Penternak ibu tunggal Kuala Selangor), Burung Puyuh ( Pulau Pinang ), Itik (Tampin, N.Sembilan), Arnab (Broga) dan Burung Unta (Beranang, Selangor)
   
2.Penjualan runcit daging
3.Steak Kajang



NAMA STEAK KAJANG         
Nama diambil sempena kemasyuran sate kajang. Ini kerana Steak Kajang adalah steak terbaik di negeri ini dan dikeluarkan oleh syarikat di Kajang.


KONSEP PERNIAGAAN

1.
Menjadi pembekal dan pemborong dan pembungkusan produk berasaskan daging
2.Konsep Francais
3.Konsep Kiosk
4.Jualan secara pameran ( Road Show ).
  
SEJARAH PERNIAGAAN
Bermula pada November 200
Pada permulaan sebagai kedai deli & steakhouse di Kajang, Selangor
Modal permulaan RM 250 000


PENCAPAIAN DAN PENGIKTIRAFAN





RANGKAIAN PERNIAGAAN DAN CAWANGAN
1.      No 15, Jalan Impian Murni 1/5, Saujana Impian, 43000 Kajang, Selangor.
2.      PG-13 Jalan Plumbum U/7u, 40000 Shah Alam, Selangor
3.      Ampang Waterfront.

KUNCI KEJAYAAN PERNIAGAAN
1.      Menjadikan pasaran daging secara francais
2.      Penggunaan konsep perniagaan secara Kiosk
3.      Produk daging yang pelbagai
4.      Penawaran peluang perniagaan kepada masyarakat
5.      Bimbingan usahawan baru dalam produk daging sejuk beku
6.      Makanan menu barat yang diterima oleh semua lapisan masyarakat dan HALAL